Rakennusten oikaisu polyuretaani­menetel­mällä sekä paineilmanosto­tyynyillä

Kätevä menetelmä kevytrakenteiden nostoon.

Rakennukset on mahdollista oikaista polyuretaanimenetelmällä. Tämä sopii käytettäväksi sellaiselle maperälle, joka ei enää tiivisty. Rakennuksen painuminen on voinut jo luonnollisesti pysähtyä useita vuosia sitten, kun maapohja on tiivistynyt rakennuksen alla rakennuksen omalla painolla ja stabilisoitunut ajan mittaan, jos maaperän häiriintymistä ei ole tapahtunut.

Koko rakennus on mahdollista oikaista polyuretaanimenetelmällä. Ennen töiden aloittamista huomioidaan rakennuksen rakenteet, pinta-ala, paino, ikä, painumamäärä sekä maapohjan laatu.

Polyuretaanimenetelmässä perustusten alle asennetaan tasaisin välein paineilmanostotyynyjä. Yksi tyyny pystyy nostamaan jopa yli 30 000 kg painavan kuorman. Kun työ suunnitellaan huolella ja toteutetaan tarkasti, saadaan perustuksiin tasainen paine, jolloin nostotyö ei väännä tai murra rakenteita. Nostotyöstä perustusten alle muodostunut tyhjä tila täytetään kovapolyuretaanivaahdolla, jonka varaan suoristettu rakennus tuetaan. Samanaikaisesti rakennuksen sisäpuolella oikaistaan lattiarakenteita lattiannostomenetelmää hyödyntäen. Rakennuksen oikaisua valvotaan huolellisesti lasermittalaittein.

Näin se tapahtuu:

  • Arvioimme rakennuksen painumisen syyn.

  • Selvitämme muun muassa rakenteet ja painumamäärän.

  • Teemme nostomenetelmän mukaisen työsuunnitelman.

  • Oikaisemme rakennuksen.

  • Seuraamme ja valvomme nostotyötä lasermittalaittein.

  • Teemme lopputarkastuksen mittaukset.

Kohteeseen tutustuminen

Ennen rakennuksen oikaisuprosessia tutustumme kohteeseen etukäteen paikan päällä sekä dokumenttien avulla. On tärkeää, että selvitämme eri nostomenetelmien soveltuvuuden ja edut.